Postnr.

Brogaarden Para Cup 2019

Luna Riis Søborg og Pæregaards Romario vandt Brogaarden Para Cup 2019. Her ses de sammen med Louise Woss Sigerslev fra Brogaarden. Foto: Pararideudvalget.

Pressemeddelelse

Luna Riis Søborg vandt finalen i Brogaarden Para Cup 2019

Finalen i Brogaarden Para Cup blev i weekenden afviklet hos Esbjerg og Omegns Rideklub.

Det blev et meget flot stævne på det dejlige ridecenter i Esbjerg, og klubben sørgede for en god og festlig afvikling af finalen.

Der var 7 startende ekvipager i finalen, hvor der blev redet om præmier til en samlet sum af ca. 25.000 kr. Der var gavekort fra Brogaarden på hhv. 8.000 og 2.000 kr. til nr. 1 og 2.

Alle deltagere i finalen modtog mange præmier. Her ses deltagerne sammen med overdommer i finalen, Winni Agertoft og Louise Woss Sigerslev fra Brogaarden (tv.) samt Mette Gammelby fra Pararideudvalget (th). Foto: Pararideudvalget.

Finalen blev afviklet over 2 runder

I første runde vandt 20-årige Luna Riis Søborg med overbevisende 72,7%, mens Jannie Annelise Jørgensen blev nr. 2 med 69,8%.

Søndag byttede de to ryttere plads i anden runde af finalen. Jannie vandt denne klasse med 71,7% foran Luna på 2.pladsen (70,9%). Sejren var dog ikke nok for Jannie til at overhale Luna i den samlede stilling.

Vinder af Brogaarden Para Cup finalen 2019 blev således Luna Riis Søborg fra Glostrup Rideklub med den 10-årige Pæregaards Romario (e. Blue Hors Romanov) med samlet 143,6%. Luna, som til daglig trænes af Dennis Holst, er kun 20-år og må nu anses som storfavorit til at vinde U25-DM i paradressur, der afvikles på Dalumgaard i Odense d. 2.-3. november.

Andenpladsen i Brogaarden Para Cup 2019 gik til Jannie Annelise Jørgensen og hesten Calypso. Parret startede for Sportsrideklubben Aalborg. Jannie kom til finalen med en hjemmebanesejr i 4. kvalifikation af cuppen i bagagen, da denne runde blev afviklet i Aalborg i starten af september.

Jeanet Juul Mortensen / Toftegaardens Lexus fra Ponyklubben I Haderslev blev samlet nr. 3 i finalen med i alt 137,1%.

Camilla Winther / Kasino Royale Iwe, Jane Bonné / Fireball, Julie Schmidt / Sommerlunds Devito og Line Kolb Geisler / Skipper tog de øvrige placeringer.

Alle startende i finalen blev placeret.

Sidst placerede fik præmier for i alt ca. 1.400 kr, mens vinderen drog hjem med præmier for over 11.000 kr i alt.

Brogaarden Para Cup blev i år afviklet for 3. gang

Cuppen afvikles i de internationale Novice programmer, der ligger et niveau under de mesterskabsprogrammer, der rides ved EM, VM og PL.

Novice programmerne svarer til paradressurens lille tur, ligesom PSG og Int. 1 er i dressur. Cuppen er åben for ekvipager, som ikke har startet internationale stævner. Brogaarden Para Cup 2020 ventes at starte op til maj.

 

Kontakt
DRF’s Pararideudvalg
Henrik Jørgensen
Tlf.: 22 16 09 84

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *