Skip to main content

4-års avlshingst til Carina Cassøe Krüth

VM-guldvinder for hold Carina Cassøe Krüth har fået en spændende unghingst i stalden, den blot 4-årige vinder af 35-dages testen Svalegårds Hot Driver, som hun skal ride til kåring i Herning til marts.
| admin

Carina Cassøe Krüth har for få uger siden fået endnu en talentfuld hest i stalden, det er den blot 4-årige Svalegårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Hotline født hos og ejet af Stutteri Svalegård ved Else Marie og Jens Chr. Krabbe. Den enormt ridelige og velgående unghingst vandt Dansk Varmblods 35-dages test i november med hele 903,5 points. I midten af januar blev han kåret i det tyske Hannoveranerforbund, og han er hurtig blevet en lille favorit hos Carina: ”Jeg er vældig begejstret for ham, han er en super dejlig hest at arbejde med, med tre reelle gangarter, han former sig dejligt og går sundt. Han er naturlig balanceret og har ja-hatten på,” smiler Carina.

Carina er uddannet berider, og i læretiden hos Per Skjærbæk fra Pries Stutteri red hun flere unghingste, så opgaven er ikke fremmed for hende. I dag driver hun egen forretning med uddannelse og salg af dressurheste, og det betyder også, at hun skal være i sadlen mange timer dagligt. Og det er ikke uden risiko at ride en unghingst, men Carina roser hingsten for at være faldet godt til i ridehestemiljøet hos hende. Han er vandt til at gå sammen med andre heste fra tilridningen hos Ib Kirk på Katrinelund, og som Carina siger med et smil: ”Han kommer fra Thy, så der er ikke noget pjat med ham.”

Til kåring i Herning

Ib Kirk har selv en berider ansat, men han har valgt at få Svalegårds Hot Driver redet hos en af de mest succesfulde dressurryttere herhjemme. ”Der er en signalværdi i, at det er en dygtig profilrytter, som rider ham,” erkender Ib Kirk, der har stor tiltro til hingsten. ”Det er virkelig en hest med ekstra kvalitet. Den kan tændes og slukkes, og så kan den lide jobbet.”

Læs også: DV-hingst bedst i test i Tørring

Svalegårds Hot Driver skal til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning for at blive endelig kåret. I den forbindelse skal han rides for kåringskommissionen og publikum inde i hal M.

”Jeg skal selv ride ham i Herning, og derefter skal han hjem på Katrinelund og bedække. Planen er, at han kommer tilbage til mig i september, for at blive forberedt mod UVM til næste år. Det er klart, at UVM er drømmen og målet for ham, og jeg kan ikke se andet, end det er realistisk,” siger Carina. Hun ved, hvad hun taler om, hun har bl.a. redet Heiline’s Danciera ind i finalen ved UVM tre gange.

Svalegårds Hot Driver under Carina Cassøe Krüth. Foto: Zibrasport Equest

”Hot Driver har mange af de ting, der skal til. Han har tre fine gangarter, han er sat sammen, så han arbejder fornuftigt, regulerbar og så vil han bare gerne gå til ridning. Han har et herligt temperament.”

Carina ser frem til at ride i Herning, hvor hun foruden Svalegårds Hot Driver har Heiline’s Danciera med i de internationale Grand Prix-klasser, ligesom hun er en del af en spændende clinic onsdag aften med ”guldholdet” fra Herning, landsholdskollegerne de fire VM-guldvindere Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald.

Læs mere om Dansk Varmblods hingstekåring HER